FDA Pokalen


FDA pokalen er en pokal, som alle medlemmer af vores klubber har chancen for at få. For at du eller din klub kan kvalificere sig til pokalen, skal I have foretaget jer noget særligt. Det kan være at du/klubben har bygget en særlig flot eller anderledes amerikanerbil. Ved at have vundet præmier med din bil i årets løb, er god reklame for os alle der kører i amerikanerbil. Måske har du/klubben haft en god reklame i avisen eller TV omtale. Eller har du/klubben gjort noget specielt for FDA som gør at du/klubben gør jer fortjent til pokalen.

Pokalen er en vandrepokal og kan aldrig vindes til evigt eje. Efter du/klubben har haft pokalen sørger bestyrelsen for, at du/klubben får en mindre plakette til evigt eje og dit/klubbens navn tilføjes listen over de som har haft pokalen. Pokalen har eksisteret siden 1991.ÅrstalNavnBegrundelse
2024Bernt ClausenBernt har fået et job tilbud i Saudi Arabien som han ikke kunne sige nej til. Det betyder at han udtrådte af bestyrelsen på generalforsamlingen 2024. I den forbindelse fik Bernt FDA pokalen som tak for hans store arbejde i FDA's bestyrelse. 
2023Stig Møller JacobsenStig har været med til, at kæmpe kampene, på tros af, at det har været et langt og sejt træk og i de sager har han været i, har han formået at skabe flotte resultater, hvad enten det har drejet sig om godkendte ombygninger, originalitetskravet, rød, gul og grøn ombygninger og meget andet. Vi føler ham værdig til FDA pokalen, specielt fordi han faktisk har arbejdet med opgaverne uden, at være bestyrelsesmedlem
2022Dennis BerthouFor sit store arbejde for FDA og hans passion (igennem hans værksted) for vedligehold af amerikanskbiler. Lige til det sidste. Dennis nåede ikke selv at modtage pokalen R.I.P, så den blev modtaget af hans hustru Anne Berthou 
2021Ingen GF grundet Corona
2020
Ingen kandidater

2019John UlstedFor hans store passion for at hjælpe med information af dansk solgte amerikanske biler. og for bevarelse af en stor del af Dansk GM historie
2018Per AndersenHan modtog pokalen for sit store arbejde inden for dragrace og har igennem sin karriere inden for dette feldt, sat Danmark på verdenskortet
2017Kristian DamgårdHan sejlede sin Impala over til USA, og har kørt race med den derovre til drag-week i 2016, hvor han gennemførte en fed tur.  I 2017 får han bygget en fin Malibu med snegl og det hele, i USA og kørte den derovre i 2017 igen til Dragweek. Super godt gået.  Han er valgt af andre end formanden Dennis B., da han er inhabil.
2016Roskilde ABCGår i år ikke til en person, men til en klub. En af landets ældste klubber, nemlig Roskilde ABC. Bl.a. for promte at melde sig på banen til at afholde den ekstraordinære generalforsamling og oven i købet valgte at sponsere denne.
2015Henrik 'Boble' Hansenfor hans store arbejde gennem 40 år med at udbrede og opbygge kendskabet til vores hobby
2014Lisbeth Stackeliesfor i flere år været en stor drivkraft bag Valhalla Meet, samt været kasserer FDA, og ikke mindst for sit store arbejde i forbindelse med afholdelse af FDAs jubilæum.
2013Lars JørgensenFor sit store arbejde med at passe, vedligeholde og rengøre på FDA campingvognen gennem rigtig mange år.
2012Gert May For sit store pioner arbejde indenfor bygning og godkendelse af Hotrods, ligesom Gert var en af de drivende kræfter ved opstarten af FDA, Gert har således i mange år arbejdet for vores hobby, ikke kun på lokalt plan, men også på nationalt plan under FDA
2011John AlmyFor sit arbejde gennem alt for mange år i FDA.
2010Johnny B GoodeFor hans initiativ til indsamlingen til Low Riders, da deres klubhus brændte og for hans side i Klassisk bil og Mc., hvor han fortæller om amerikanerverden på en informativ og samtidig humoristisk måde.
2009DayDreamersFor deres store hjælp til Søren Colbe i forbindelse med hans sygdom
2008Low Riders Car ClubFor at komme ovenpå igen efter branden og for istandsættelsen af deres nye klubhus
2007Tonny Korsgaard – American Street RunnersFor at deltage i utallige træf igennem mange år, altid med højt humør. For hans store engagement i ASR som formand i 22 år, hvor han altid er klar til at give en hjælpende hånd.
2006Søren Colbe – DaydreamersFor hans engagement i Daydreamers bl.a. som formand i 12 år. For hans drivkraft bag Daydreamers Meet og for at skabe og formidle kontakt til FDA’s klubber.
2005Leif Hansen – Route 66For med sin brændende entusiasme for amerikanerbiler at have fået træffet i Jels i gang. Hans arbejde i klubben er enestående og han er altid behjælpelig hvis der opstår problemer med ens bil.
2004Teddy Abiltrup – American Street RunnersFor det store stykke arbejde han lægger i at holde Smallblock i gang, og for herigennem at skabe interesse for amerikanerbiler i både ind- og udland.
2003Søren Jacobsen – American Street RunnersFor sit arbejde gennem flere år for FDA’s hjemmeside.
2002Morten Nørgaard – Herning Custom Car ClubFor at skabe kontakten til Wheels Magazine og dermed muliggøre Wheels Cruising Herning. For med dette at have synliggjort de danske klubber og FDA
2001Ingen kandidater
2000Benny Buch – Roskilde Amerikaner Bil ClubFor sit arbejde i FDA
1999Benny Højer – Herning Custom Car ClubFor at have bygget en Hot Rod og fået den første typegodkendelse i Danmark til en Hot Rod (Ford T 27 Roadster)
1998Ingen kandidater
1997Torben Lorentzen – Van NuysFor bl.a. at have arrangeret træf og Denmark Cruising.
1996Martin Boye – National Dragracing Club DenmarkFor at han og hans team vandt europamesterskabet i dragrace til Danmark for første gang og siden har gjort det igen. For sit arbejde med Top Fuel Dragrace
1995Peter Løvstrøm Sørensen – Roskilde Amerikaner Bil KlubFor sit arbejde med amerikaner biler, andre klubber og organisationer. (MhS, DVK og andre)
1994Peter Løvstrøm Sørensen – Roskilde Amerikaner Bil ClubFor sit arbejde i FDA
1993Benny Buch – Eddie Cochran Memorial CruisersFor sit arbejde i FDA
1992John Almy – American Car Club CopenhagenFor sit arbejde i FDA
1991Lars Hueg – American Car Club CopenhagenFor at have bygget en original bil på rekord tid og for at have vundet en masse præmier i årets løb (Dodge Charger 1970)
Hold i dag

Instagram